Ford blir huvudpartner och officiell bil till svensk tennis

2022-05-05

Ford och Svenska Tennisförbundet ingår ett nära samarbete där Ford blir huvudpartner och officiell bil till svensk tennis. Man ska bl.a. verka för att göra sporten mer tillgänglig och få in fler barn och ungdomar i verksamheten.

Genom samarbetet kommer Ford att stödja svensk tennis och Svenska Tennisförbundets långsiktiga plan Game Change. Ford kommer bland annat att aktivera och sprida förbundets olika koncept för att få fler barn- och ungdomar runtom i Sverige att prova på tennis i olika lättsamma former. Svenska Tennisförbundet bildades 1906 vars uppgift är att verka för tennissportens gemensamma angelägenheter och verka för tennisens utveckling i Sverige. 

Svenska Tennisförbundet genomför nu en rejäl satsning genom initiativet Game Change 2030, vars syfte är att skapa de bästa förutsättningarna för morgondagens tennisspelare, såväl amatörer som professionella utövare. Game Change 2030 ska anpassa tennis för dagens och morgondagens samhälle i högre utsträckning, under värdeorden Roligt, Öppet, Utmanande och Hållbart. 

– Det ska bli otroligt spännande att samarbeta med Svenska Tennisförbundet. Även om vi verkar i två vitt skilda branscher så är våra värdegrunder ganska så lika där vi har ett stort fokus på hållbarhet, primärt genom vår offensiv att elektrifiera hela vår bilpark under kommande år. Vi ser också stora möjligheter i att vara med och etablera tennis som en ännu bredare sport och göra den tillgänglig för ännu fler människor, och vi hoppas att vi får vara med på resan att hitta Sveriges nästa stora tennisstjärnor, säger John Hurtig, vd på Ford. 

– Vi är mycket glada över samarbetet med Ford vilket skapar möjligheter att ytterligare sprida tennissporten i Sverige, inte minst till barn- och ungdomar och nästa generation. Fords syn på hållbarhet och socialt ansvarstagande passar väl in i förbundets värderingar och vårt viktiga arbete med Game Change, säger Christer Sjöö, generalsekreterare Svenska Tennisförbundet.


Kontakta oss
Aktuella nyheter

Aktuella erbjudanden

Visa alla de senaste erbjudanden från Logart Bil AB

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Logart Bil AB